2013. augusztus 13., kedd

pálinka

Magyar ember pálinkát iszik.

Ifjabb koromban rá sem bírtam nézni a hp-re, avagy házi pálinkára. Beleszagolni? Ugye csak viccelsz! Azóta eltelt pár év és tanultam pár dolgot.

Ha már rövidet kell innod, legalább legyen pálinka. Én sokkal kevesebbet bírok inni belőle, mint egyéb felesekből és ha mégis sikerül sokat innom belőle, legalább nem vagyok olyan rosszul másnap. 

Mindig legyen otthon pálinka, gyomor-bélpanaszok esetére. Amikor úgy érzed, tutira elhányod magad tőle, akkor van rá a legnagyobb szükséged. (Valószínűleg nem hányod ki, sőt, jobban leszel. Ha kihányod is jobban leszel.)

Pálinkából koktélt is lehet csinálni! Tudom, hogy fura. De komolyan mondom, amióta a kedvenc helyünkön először megkóstoltuk, csak ezt isszuk. (pl: málnapálnika, málnaszörp, szóda vagy almapálinka, almalé, lime)

A pálinka nemzeti büszkeségünk, ha a külföldi barátaiddal ezt itatod, mint jellegzetes magyar piát, akkor te is ezt idd már! Egyebekben nem véletlenül vagyunk olyan nagyra vele, nem volt még külföldi ismerősöm, akinek ne tetszett volna.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése